Be your own mom

Ken je die nostalgische uitspraak van vroeger? “Rust, reinheid, en regelmaat.” Het waren de woorden van onze moeders, die ons aanmoedigden om een gestructureerd en georganiseerd leven te leiden. Nu, jaren later, blijkt dat onze moeders misschien wel gelijk hadden. Het in ere houden van deze principes kan namelijk leiden tot een leven van meer ontspanning, productiviteit en voldoening.

Rust: In de hectiek van het moderne leven is het vaak lastig om momenten van rust in te bouwen. We zijn altijd ‘aan’, constant verbonden met onze telefoons en andere technologieën. Maar rust is essentieel voor onze mentale en fysieke gezondheid. Neem de tijd om te ontspannen en op te laden, of het nu gaat om een wandeling in de natuur, meditatie, of gewoon even helemaal niets doen. Zorg dat je voldoende slaapt, want een uitgerust lichaam en geest functioneert beter.

Reinheid: Een opgeruimde omgeving zorgt voor een opgeruimd hoofd. Zorg dat je huis en werkplek geordend en schoon zijn. Begin je dag met het opruimen van je omgeving, zodat je met een frisse start kunt beginnen. Het houden van een schoon en georganiseerd huis kan je ook een gevoel van controle geven, waardoor stress wordt verminderd.

Regelmaat: Een vast ritme helpt om structuur aan te brengen in je dagelijks leven. Streef naar een regelmatig slaap- en eetpatroon, en plan je dag met tijd voor werk, ontspanning en sociale activiteiten. Hierdoor creëer je balans en voorkom je dat je jezelf overweldigt met te veel of te weinig activiteiten.

Wanneer je rust, reinheid en regelmaat in je leven integreert, zul je merken dat je meer ontspanning ervaart. Je hebt tijd om te genieten van momenten voor jezelf, zonder de constante druk van het steeds maar bezig zijn. Dit resulteert in minder stress en een hoger gevoel van welzijn.

Op het eerste gezicht lijkt het misschien alsof rust en regelmaat ten koste gaan van productiviteit, maar het tegendeel is waar. Door gestructureerd en georganiseerd te leven, kun je je tijd efficiënter gebruiken en je taken doelgerichter aanpakken. Hierdoor vergroot je je productiviteit en behaal je meer voldoening uit wat je bereikt.

Wanneer je jezelf in ritme houdt met rust, reinheid en regelmaat, leef je in harmonie met jezelf en je omgeving. Dit leidt tot een diepere voldoening, omdat je in balans bent met je eigen behoeften en doelen. Je zult merken dat je meer geniet van de kleine dingen in het leven en meer waardering hebt voor wat je hebt bereikt.

Dus, ‘Be Your Mom’. Ervaar de positieve veranderingen die het teweegbrengt. Ontdek de balans tussen ontspanning en productiviteit en leid een leven vol voldoening.


Wil jij je leven naar een hoger niveau tillen? Als coach sta ik voor je klaar om je te ondersteunen bij het realiseren van jouw dromen en doelen. Laat me weten wat je nodig hebt. Neem contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking.

Linda Vlot