Een beetje vreemd maar wel lekker

“Tja zegt ze… ik weet nooit hoe ik dat moet uitleggen Lin…wat jij doet”.
Ik drink koffie met m’n bestie. We zijn al ruim 35 jaar vriendinnen. Ze is m’n grootste fan. Ik die van haar. Wij zijn een gevalletje 1+1=3… onze vriendschap geeft voor beide meerwaarde. BFF’s dus…

En ik begrijp haar volkomen. Ik kan het zelf ook niet in één woord vangen. Ik heb een serieuze poging gedaan door mezelf ‘de liefdescoach’ te noemen en vond dat zelf heel goed bedacht. Ik werk immers doorgaans met mensen aan het thema liefde in de breedste zin van het woord. Aan zelfliefde, zelfcompassie en het ontwikkelen van zelfvertrouwen. En al deze begrippen met het weglaten van het woord ‘zelf’. En met succes. Dit is wat mensen over mij zeggen.

En even voor de duidelijkheid: natuurlijk is die zelfgekozen titel volledig onderbouwd met de nodige diploma’s en certificaten. Maar toch… Op mijn visitekaartje zou net zo goed ‘transformatie therapeut’ kunnen staan. Of ‘relatiecoach’. Of ‘leanback lifestyle  mentor’. Of ‘professioneel levensgenieter’.

Ik ben een soort tijdelijke oordeelloze vriendin die tegen betaling het allerbeste in je naar boven haalt. En daarvoor haal ik alles uit de kast. Niet alleen mijn zuiverste zelf, gesprekstechnieken, methodieken, tools en prachtige werkboeken. Nee, met alles bedoel ik ‘alles wat ik kan doen/leveren zodat jij tot je hoogst haalbare resultaat komt’. Niets is me te gek… Het gevoel van ‘vrijheid’ kun je namelijk heerlijk tastbaar maken tijdens een autoritje met de ramen open en je haren laten wapperen in de wind. Een ‘frisse start’ zou zomaar een duik in de rivier kunnen zijn als aftrap van een traject. En al die tijd ga ik ‘all in’ met je mee. Mijn intenties zijn liefdevol, met een aai over je bol en schop onder je prachtige hol. En als jij hebt waar je voor kwam dan ga je weer. Of niet…

‘Rivella coach’ zou dus ook nog kunnen: een beetje vreemd maar wel lekker. Ik werk niet uurtje factuurtje, stem m’n aanbod meestal ‘gewoon’ af op wie voor me zit, neem uitgebreid de tijd voor een sessie . In die zin is het niet vergelijkbaar met een psycholoog. Maar wel effectief.

Het past dus niet zo erg in een hokje, wat ik doe en wie ik ben. En dat hoeft ook niet. We zijn mensen met rondingen. We zijn niet gemaakt voor vierkante hokjes. Hoe graag je het ook zou willen (want een hokje of labeltje kan zo lekker duidelijk lijken) jij ook niet.

Je bent gemaakt om je mooie leven te leven op een manier die loepzuiver past bij wie jij bent. Vrij van alle aangeleerde bullshit, triggers, projecties, oordelen, meningen, gevoelens, vragen, adviezen, mindfucks, ervaringen, brainfarts en (on)waarheden. Om dat te kunnen is het essentieel dat je weet wie je bent. Niet wat anderen je hebben verteld wie of wat je bent… maar wie je echt bent.

Wie ben jij als alles om je heen wegvalt?
Leef jij vanuit die essentie?

Als je voelt dat dit blog resoneert met jou, neem dan contact met me op. 
Ik wil heel graag weten wie je bent en waar je naar verlangt in je leven… de kans is groot dat ik je een kangoeroesprong verder kan helpen. Laten we een drankje drinken en over het leven praten. Half uurtje vrijblijvend. Als je langer wilt blijven ‘moet’ je mee de hond uitlaten ;). Door DEZE VRAGEN te beantwoorden kunnen we heel concreet afstemmen of we een match zijn.


Oh, enne… mocht je een woord hebben gevonden voor op mijn visitekaartje, dat de lading dekt voor hetgeen ik doe…laat het me weten. De voltreffer wordt rijkelijk beloond ;). Pinky-promise…

Ik ben heel benieuwd naar jou en vind het fantastisch als je me laat weten wat dit blog voor je doet. Stuur een mailtje naar info@femso.nl. Ik reageer altijd #iamnotarobot ;)…

Maak het leven mooi,
Linda Vlot

Iedere week automatisch mijn blog ontvangen? Schrijf je hier in en ontvang direct mijn GRATIS eBook met de gouden tip voor liefde en verbinding.