Je bent een fantastische taart

Laatst had ik een gesprek met een geweldige vrouw. Natuurlijk ging het over de liefde. Daar gaat het eigenlijk altijd over. Of het nu gaat om de liefde in je relatie of de liefde voor jezelf. Wat je met liefde doet, waar je hart van vervult raakt of dat wat je hart bezeerd heeft. Of wanneer je leert om lastige situaties ‘door de ogen van de liefde’ te zien zodat je een ander beeld creëert die een waardevolle bijdrage voor je is. Dat is een blog op zich en daar zal ik nu niet over schrijven, maar mocht dit resoneren met jou, pas ‘m dan toe.

“Wees de taart én de kers”

Als je me al wat langer volgt dan weet je dat ik dol ben op metaforen, en anders weet je dat nu ;). We kwamen in ons gesprek op het onderwerp taart en wisselden ideeën uit over wie nou eigenlijk de taart is in een relatie. En wie de kers is die als versiering dient. Weet jij het?

Ik geloof dat we het beide zijn.
Zelf ben je de taart en die ander is de kers voor jou. In de basis ben je heel. Compleet. Het draait om de taart. Om de smaak, de structuur, het is jouw recept van het leven. Je hebt die kers niet nodig om een waanzinnige taart te zijn. Die kers kan je zeker opfleuren, mooier maken… een prachtige aanvulling zijn. Maar in essentie ben je al compleet. Dus als de liefde eindigt en hij neemt de kers met zich mee dan is daar altijd nog die prachtige en smakelijke taart.

Hoewel je je weleens wel ouwe taart kan voelen, of misschien juist wel een gebakkie… natúúrlijk mis je die kers, die versiering. Maar het loont de moeite om opnieuw naar de taart te kijken. Is de taart zonder kers niet nog steeds een complete taart?

Wat voor taart ben jij als de kers er niet meer is?
Blijft de taart dan nog overeind of zakt ie in elkaar? Wat is je magische recept? Wat maakt jou zo speciaal? Is het nog zoals je ’t ooit ontdekte? Of heb je als zovelen je recept steeds verbeterd en aangepast en ben je nu de mooiste en lekkerste versie van het origineel? Waar ben je van gemaakt? Hoe ben je opgebouwd en uit hoeveel lagen besta jij? Wat ís je smaak? Is ‘what you see’ werkelijk ‘what you get’ of heb je een verborgen smaakje als verrassing? Welke sensatie ben je en welke bréng je? Welke kleuren laat je zien? Durf jij te shinen op het plateau?

En welke versiering ben jij voor de taart van die ander? Durf je anders te zijn dan een kers? En durf je daarvoor uit te komen?

Ik ben heel benieuwd naar jou en vind het fantastisch als je me laat weten wat dit blog voor je doet. Stuur een mailtje naar info@femso.nl. Ik reageer altijd #iamnotarobot ;)…

Maak het leven mooi,
Linda Vlot

Iedere week automatisch mijn blog ontvangen? Schrijf je hier in en ontvang direct mijn GRATIS eBook met de gouden tip voor liefde en verbinding.