Pffff…zoveel smoesjes…

Lieve mensen die overwegen om aan persoonlijke coaching te beginnen, laten we eens een eerlijke blik werpen op de smoesjes die we soms bedenken om dit te vermijden. En ja, ik beloof je dat we dit met een vleugje liefdevolle humor zullen benaderen. Dus haal diep adem, ontspan, en laten we aan de slag gaan!

Smoesje 1: “Ik heb geen tijd.”
Ah, het beruchte “gebrek aan tijd” smoesje. Begrijpelijk, het leven kan hectisch zijn met al die Netflix-binges, social media scrollen en uren verspillen aan het ontcijferen van emoji-tekens. Maar laten we eerlijk zijn, als je tijd hebt voor al die dingen, dan kun je zeker tijd vinden om aan jezelf te werken. Misschien kun je een paar afleveringen van die serie opofferen, tenminste totdat je jouw doelen hebt bereikt. En trouwens, met persoonlijke coaching kun je leren hoe je je tijd beter kunt beheren, dus dat is twee vliegen in één klap!

Smoesje 2: “Het is te duur.”
Geld is belangrijk en je kan het maar een keer uitgeven, dat begrijp ik. Maar laten we eens kijken naar hoeveel geld we verspillen aan dingen die ons niet echt gelukkig maken. Die dagelijkse koffie-to-go, waarvan je de prijs van een maand coaching kunt betalen, of die impulsaankopen die in een hoek van je kast belanden. Investeren in jezelf is het waard! In plaats van te klagen over de prijs, bedenk eens wat het je kan opleveren. Persoonlijke groei en succes zijn onbetaalbaar.

Smoesje 3: “Ik kan het zelf wel oplossen.”
Natuurlijk kun je veel zelf oplossen, maar soms is het moeilijk om onze eigen blinde vlekken te zien. Een coach kan je helpen bij het verkrijgen van nieuwe perspectieven, het stellen van de juiste vragen en het identificeren van belemmerende overtuigingen die je zelf niet zou opmerken. Denk aan jezelf als een ruimtevaarder die naar de maan wil – je kunt het zelf proberen, maar met een expert heb je meer kans op succes.

Smoesje 4: “Ik ben bang voor verandering.”
Ah, de goede oude comfortzone. We zitten er allemaal graag in vast, als een warm dekentje van bekendheid. Maar geloof me, daarbuiten, buiten die comfortabele cocon, wachten de kansen op persoonlijke groei. Verandering kan eng zijn, maar het kan ook opwindend en verrijkend zijn. Een coach zal je ondersteunen terwijl je die sprong waagt en je laten zien dat verandering de weg naar nieuwe hoogtes opent.

Smoesje 5: “Ik wil niet als een zwakkeling overkomen.”
Laten we deze ‘vrees-voor-slachtoffer-stempel’ direct rechtzetten: het vragen om hulp is geen teken van zwakte, maar juist van moed en kracht! Het getuigt van zelfbewustzijn en de wil om te groeien. Er is niets mis met het erkennen dat we allemaal wel eens vastlopen en dat we soms een helpende hand nodig hebben. Het is een teken dat je wilt floreren, niet alleen overleven.

Dus, lieve mensen, laten we onze smoesjes achterwege laten en die persoonlijke coaching omarmen. We zijn misschien bang voor ons eigen potentieel, maar laten we niet vergeten dat succes binnen handbereik ligt als we de moed hebben om stappen te zetten en onszelf te laten groeien.

Ik wens het je toe dat je je excuses laat varen en het leven gaat leiden waarvoor je in de wieg gelegd bent – een leven waarin je de moed en het plezier vind om jouw buitengewone leven te creëren.


Wil jij je leven naar een hoger niveau tillen? Als coach sta ik voor je klaar om je te ondersteunen bij het realiseren van jouw dromen en doelen. Laat me weten wat je nodig hebt. Neem contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking.

Linda Vlot