Weet je wie je bent?

Voordat je je leven vormgeeft naar je droomleven met de mooiste relaties en zingeving, is het belangrijk om jezelf goed te leren kennen. Dit betekent dat je bewust moet worden van je eigen waarden, passies, behoeften en doelen. Door jezelf te begrijpen, kun je beter bepalen wat je werkelijk wilt in het leven en wat voor jou belangrijk is.

Daarnaast is het ook essentieel om aan zelfreflectie te doen en eerlijk te zijn tegenover jezelf. Stel jezelf vragen zoals: Wat maakt mij echt gelukkig? Wat zijn mijn diepste verlangens? Welke patronen en overtuigingen houden me tegen? Door eerlijk naar jezelf te kijken, kun je blokkades identificeren en stappen ondernemen om ze te overwinnen.

Verder is het belangrijk om je mindset te cultiveren. Een positieve mindset en het geloof in jezelf zijn cruciaal om je dromen waar te maken. Het gaat om het loslaten van beperkende overtuigingen en in plaats daarvan te geloven dat je in staat bent om je leven te veranderen en je doelen te bereiken.

Daarnaast is het ook waardevol om jezelf omringen met positieve invloeden. Omring jezelf met mensen die je inspireren, motiveren en ondersteunen in je groei. Dit kunnen vrienden, familieleden, mentoren of coaches zijn.

Tot slot, wees geduldig en mild voor jezelf. Het vormgeven van je droomleven en het bouwen van betekenisvolle relaties en zingeving kost tijd en inspanning. Geef jezelf de ruimte om te groeien en te leren, en wees niet te streng voor jezelf als je een keer struikelt. Het is een reis van zelfontdekking en persoonlijke groei, en elke stap die je neemt, brengt je dichter bij je droomleven.

Hier zijn enkele vragen om jezelf te stellen en/of te journalen om jezelf beter te leren kennen:

 1. Wat zijn mijn belangrijkste waarden in het leven?
 2. Wat zijn mijn passies en waar word ik echt enthousiast van?
 3. Welke doelen en dromen wil ik graag bereiken?
 4. Welke activiteiten geven me een gevoel van voldoening en geluk?
 5. Welke eigenschappen bewonder ik in anderen en zou ik graag in mezelf willen ontwikkelen?
 6. Wat zijn mijn grootste successen en prestaties tot nu toe?
 7. Welke angsten of beperkende overtuigingen houden me tegen om mijn volledige potentieel te bereiken?
 8. Wat zijn de belangrijkste lessen die ik heb geleerd van tegenslagen of uitdagingen in mijn leven?
 9. Welke omgevingen en situaties geven me positieve energie?
 10. Welke activiteiten of gewoonten dragen bij aan mijn persoonlijke groei en welzijn?
 11. Wat zijn mijn grootste bronnen van stress en hoe kan ik hier beter mee omgaan?
 12. Hoe ziet mijn ideale leven eruit en wat kan ik doen om daar dichterbij te komen?
 13. Welke rol speelt zelfzorg in mijn leven en hoe kan ik beter voor mezelf zorgen?
 14. Wat zijn mijn diepste verlangens en hoe kan ik deze in mijn dagelijks leven integreren?
 15. Hoe kan ik meer balans en harmonie creëren tussen mijn werk, relaties en persoonlijke leven?

Door regelmatig te journalen of jezelf deze vragen te stellen, kun je een dieper begrip krijgen van wie je bent, wat je wilt en wat belangrijk is in je leven. Dit inzicht helpt je om bewuste keuzes te maken en je leven vorm te geven naar je eigen droomleven met de mooiste relaties en zingeving.


Wil jij je leven naar een hoger niveau tillen? Als coach sta ik voor je klaar om je te ondersteunen bij het realiseren van jouw dromen en doelen. Laat me weten wat je nodig hebt. Neem contact met me op voor een vrijblijvende kennismaking.

Linda Vlot